Υλικά Ζαχαροπλαστικής

Σαντιγί: Το αιθέριο αφράτο όνειρο της ζαχαροπλαστικής

σαντιγί

Σαντιγί

 Η λέξη αυτή φέρνει στο μυαλό εικόνες αφράτων, λευκών στροβίλων που στέφουν τούρτες, γεμίζουν δροσιστικά γλυκά και γαρνίρουν σοκολατένια αριστουργήματα. Είναι η ελαφριά, δροσερή και αέρινη βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής, έτοιμη να απογειώσει κάθε γλυκιά δημιουργία.

Η γέννηση ενός θρύλου: Η σαντιγί, γνωστή και ως “whipped cream”, έχει μακρά και πλούσια ιστορία. Οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων, με αναφορές σε χτυπημένη κρέμα να υπάρχουν στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη. Η γαλλική αυλή, όμως, υιοθέτησε και τελειοποίησε την τέχνη της σαντιγί, χαρίζοντάς μας το αιθέριο αφράτο όνειρο που απολαμβάνουμε σήμερα.

Σαντιγί: Πώς φτιάχνεται αυτό το μαγικό υλικό; Η παρασκευή της σαντιγί είναι μια απλή, αλλά μαγική διαδικασία. Χτυπάμε κρέμα γάλακτος σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να μετατραπεί σε ένα αφράτο, λευκό σύννεφο. Η επιστήμη πίσω από αυτό το θαύμα οφείλεται στην ύπαρξη πρωτεϊνών στην κρέμα γάλακτος. Καθώς χτυπάμε, οι πρωτεΐνες αυτές ξεδιπλώνονται και σχηματίζουν ένα δίκτυο που παγιδεύει αέρα, δημιουργώντας την αέρινη υφή της σαντιγί.

Σαντιγί: Χρήσεις και εφαρμογές στην ζαχαροπλαστική:

Γαρνιτούρα: Η σαντιγί αποτελεί την ιδανική γαρνιτούρα για πλήθος γλυκών. Στεφανώνει τούρτες, γαρνίρει cupcakes, δροσίζει μους σοκολάτας και προσθέτει μια αέρινη πινελιά σε cheesecakes.

Γέμιση: Η σαντιγί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση για διάφορα γλυκά, όπως profiteroles, éclairs, mille-feuilles και ρολάκια κανέλας.
Συστατικό: Η σαντιγί μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό σε διάφορες συνταγές, όπως mousse σοκολάτας, bavarois, panna cotta και semifreddo.

Σαντιγί: Tips για τέλεια αποτελέσματα:

  • Χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (35% ή άνω).
  • Φροντίστε η κρέμα γάλακτος να είναι καλά κρύα πριν την χτυπήσετε.
  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ.
  • Ξεκινήστε χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα και αυξήστε σταδιακά μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.
  • Μην χτυπήσετε υπερβολικά την κρέμα γάλακτος, γιατί θα γίνει βούτυρο.

Αγοράστε στο xfood προϊόντα σαντιγύς

Στην καλύτερη τιμή & ποιότητα